Over Atelier Cornel

Zelfportret Cornel_2012

FILOSOFIE  achter  het concept:

Ik geloof niet in toeval. Wij zijn op deze aarde allen met een opdracht. Er gebeurt in je leven niets zonder samenhang met die opdracht. Alles, wat plaatsvindt heeft een reden; het zal niet altijd direct duidelijk zijn, wat de reden is van wat gebeurt ,  maar door met de vraag bezig te zijn zal het eens duidelijk worden. Zo ben ik bijna alle vrije tijd in mijn gehele leven doende geweest met het vervaardigen van kunst; zo nu en dan gaf ik een object weg of verkocht ik iets in het kader van een expositie. Ik heb niet zo erg vaak geëxposeerd. Kunst maken is een sociaal gebeuren. Waarom maakte ik zoveel objecten en heb ik nagenoeg alles bewaard en het bijna met niemand gedeeld buiten mijn directe vrienden? Lange tijd liep ik rond met deze vraag, tot het mij plotseling duidelijk werd; Meestal komen bij mij de antwoorden tijdens een onrustige nacht en zo gebeurde dat ook in dit geval. Ik heb de beschikking en de rechten op een redelijk groot zelf vervaardigd kunstbezit. Waarom zou ik daarmee niet iets doen naar mijn medemensen.Velen willen wel iets moois in huis om naar te kijken en door geïnspireerd te raken;  maar kunst is vaak niet betaalbaar voor de meesten van ons.Ik kan van mijn werken kunststofafgietsels maken, wat de beelden betreft, en afdrukken op canvas of geschept papier van de schilderijen en tekeningen; daardoor ontstaan producten, die voor alleszins betaalbare prijzen kunnen worden aangeboden.

Mijn eerste doelgroep is wel de jongeren, die maar moeilijk in aanraking komen met kunst; hoeveel van hen gaan naar een museum? Zou het niet mooi zijn, als  ook zij iets moois aan de muur van hun kamer hebben of op hun nachtkastje naast de wekker; misschien brengt het hen verder op een pad van schoonheid zien en beleven en zelf beoefenen; ik ben ervan overtuigd, dat velen het in zich hebben om creatief bezig te zijn- zie, wat muziek betreft, al die programma’s, waar amateurs hun best doen en waar blijkt, hoeveel goed materiaal er in ons landje aanwezig is; nou, voor mij zijn er op beeldend niveau gelijke aantallen te vinden; dezen hebben wellicht stimulansen nodig om tot handelen te komen; als ik hun een beetje de weg kan wijzen doordat zij thuis in hun stoel gestimuleerd worden, is dat toch mooi.

Iedereen in staat stellen kunst in huis te hebben, dat is wat ik nastreef met deze site.